Vinter. Aktiviteter

Alpin Skidåkning

Från mitten av december till slutet av mars / mitten av april garanterar Hovfjället fina alpina skidaktiviteter.
Backarna har en total längd på 5 km och de är populära särskilt bland familjer. Äventyrliga skidåkare och pensionärer hittar till och med en nöjespark.

Längdskidåkning

Underbara spår som passar alla, från nybörjare till proffs finns på närliggande Hovfjället. Möjlighet till kvällsskidåkning på upplysta spår finns i byn Vitsand och i Torsby.
Rekommenderade dagsutflykter är Rabakkoberget (våffelkafé på söndagar) och Röjdafors / Mattila. Skidåkning på den 4 km långa Rattsjön är en fantastisk upplevelse på en solig dag.

Snöskorvandring

Snöskor växer i popularitet. De ger tillgång till en svår terräng där även begåvade skidåkare når sin gräns.
För alla som inte kallar skidåkning för sin favorit är snöskor den ultimata lösningen för djup snö. Ingen tidigare erfarenhet krävs.
Snöskor (även för barn) och vandringsstavar finns för grupper upp till 15 personer. Spårkarta ingår. Guidade turer finns.

Isfiske


En djupkarta över Rattsjön och goda råd får ni i receptionen.

Snowscooter

Guidade turer på moderna Lynx-skotrar för upp till 10 deltagare kan ordnas i samarbete med vår lokala partner.
Allt du behöver är ett giltigt körkort AM, A1, A2, A, B eller T. I början av säsongen med bara ett litet snötäcke är ATV med ett imponerande snöspår ett mycket populärt alternativ. Tidig bokning rekommenderas till jul/nyår och veckorna 7-9 (Priser från 700 kr/ timme för 2 personer). https://sqsafari.com/

Fatbiking

Vi har gott om skogsvägar i vårt område och många av dem plogas inte under vintermånaderna. Detta skapar en perfekt lekplats för fatbike entusiaster.
Om du är intresserad av att testa detta några timmar så kan du hyra kvalitetscyklar från Abbas MTB specialist.
Ta bara med dina vanliga vinterkläder som du normalt använder för aktiviteter med måttlig intensitet som längdskidåkning.
Hjälmar i olika storlekar finns i våran reception.