Sommar. Aktiviteter

Vandring

En liten stig leder ner från semesterbyn till Rattsjön. En vandringsled på östra stranden är ansluten till en mängd markerade vandringsleder genom naturreservatet Hovfjället. Dom små och slingrande stigarna är ofta åtföljd av bäckar och romantiska skogssjöar och är ett nöje för alla som tycker om att vara i naturen. Kartor och broschyrer finns tillgängliga i vår reception.

Paddla

Du kan hyra kanoter och utrustning i receptionen. Vi har flytvästar både för vuxna och barn. Vår hemliga sjö Rattsjön är omgiven av djupa skogar. Njut av en avslappnad dag med paddling, bad, fiske och ta en paus i ett vindskydd. Sjön Mangen som du hittar 8 km norr om Gammelbyn är en annan bra kanotplats. Vid lågt vatten kommer många sandstränder att dyka upp. Ön Käringholmen är populär för picknick och BBQ.

Om du är intresserad av flerdagars kanotturer rekommenderar vi att du kontaktar vår samarbetspartner Arvika Kanot & Turistcenter. Turer mellan 3 och 7 dagar, välj bland små slingrande älvar och oändliga sjöar: https://www.arvikacanoe.se/

Cykla

De sällan trafikerade skogsvägarna och gruslederna erbjuder bra möjligheter för cykling och mountainbiking. Vi erbjuder bekväma 24-växlar touringcyklar, barncyklar och 3 mountainbikes finns att hyra.
Ensamma badplatser, loppis, frilufts- och hembygdsmuseum med små caféer och pittoreska byar är mål som är värda ett besök. För den riktiga mountainbike entusiasten rekommenderar vi Vägsjöfors MTB-område som erbjuder 130 km markerade spår som kan nås från Gammelbyn. https://bikingtorsby.se/vagsjofors/

Fiska

Fiske alternativen är oändliga i vårt område. I små bäckar kan man fiska efter öring under tidig säsong. Sjöfiske efter gös är vanligtvis mycket produktiv från mitten av juni till början av september. Abborre och gädda finns i alla vatten och är ganska lätta att fånga, även av nybörjare. Vi ligger bara 150 m från Rattsjön och dom flesta besökare har denna sjö som sitt första val. Det finns en roddbåt att hyra. En kvalificerad fiskeguide kan bokas i receptionen. Guidningsturer utförs från en fullt utrustat motorbåt med fiskeutrustning som tillval att hyra.

Utflykter

  • Mårbacka, Rottneros Park och Sunne & glasscafé i Lysvik vid sjön Fryken
  • Torsby centrum med fordons museum, butiker, kaféer och mycket mer
  • Finnskogsmuseum & Finngården i Lekvattnet
  • Flottetur på Klarälven
  • Värmlands Älgpark nära Ekshärad